شب قدر، زمان محاسبه است تا پیش چهره جانت را در برابر روحت قرار بدهی، پس امشب را قدر بدان.
امشب، خلوت و تنهایی و فراغت، چارهساز است. لحظات سرشار از برکات و معنویات لیله القدر از همین فراغتهای مطلوب و دوستداشتنی است.
شب قدر، فرصت خلوت با خویش و خداست. ساعات حضور در مجلس محاسبه است. فرصتی است تا دفتر دل را بگشایی و کتاب عمل را بازخوانی کنی.
تو که میگفتی: مجال و حالی نیست، گرفتاریها و مشکلات فرصتی برای رسیدن به خود نمیگذارد؛ اینک، این تو و این مجال و فرصت ناب! پس برخیز! آینه بردار و به چهره خویش بنگر. برخیز و آینه را پیش چهره جان و در برابر روحت قرار بده، تا نیک و بد، و زشت و زیبای آن را ببینی.
فراموش مکن حال که سر سفره ضیافت الهی نشستهای. خود لطف الهی است پس لحظههای پر برکت، زمانهای پر معنویت، دعای جوشنکبیر، جلسات پر فیض نیایش، حالات پر جذبه انس با قرآن و مفاتیح، شبزندهداری و چشمان بیدار قبل از فجر، نماز و دعاهای مخصوص شب قدر، همه و همه مائدههای آسمانیِ این شب مبارک است، و تو را فرا خوانده شده ای تا به قدر تشنگی و توان و در حدّ ظرفیت وجودی خود از این چشمه رحمت بنوشی و جامه تقوا بپوشی و در راه اطاعت و عبادت خدای سبحان بکوشی. اکنون که آمدهای وقت تنگ و مجال گذرا را باید مغتنم شمرد. امشب در مجلس دعا و اِحیا با چه آمدهای و با چه باز میگردی؟ و کدام تغییر حالت وخصلت و عادت را از این شبِ خودسازی و فرصتطلایی به ارمغان خواهی برد؟
آری ، شب قدر، شبی است که پایانش، سرآغاز زندگی نوین و روشناییبخش است.
شب قدر، شبی است که مؤمنان با احیا و عمل صالح، خویشتن را در برابر تابش انوار قدسی آن قرار میدهند و از این طریق کسب فیض میکنند. آنان همچنین زمستان زندگی یکساله خویش را به پایان میبرند و بهار زندگی و سال جدید خویشتن را از شب قدر آغاز میکنند.
امام صادق(ع) فرمودند: «شب قدر، آخر سال گذشته و اوّل سال جدید است». آنهایی که از طبیعت تا حدودی فارغ شدهاند و طعم شیرین ملکوت را احساس کردهاند، بهار طبیعت را رها کرده، بهار ملکوت و جبروت را که بهار حقیقی است، اوّل سال زندگی خویش بر میگزینند.
حق نگهدارتان