رئیس هیئت ورزشهای پهلوانی و زورخانهای ارتش و فرمانده پایگاه هوایی شهید عبدالکریمی بندرعباس، ورزشهای زورخانهای را جزو آئینهای پهلوانی و سنتی ایرانیان دانست و گفت: در این ورزش باستانی در کنار فنون رزمی و نمایشی ، شاهد حاکمیت اصول اخلاقی هستیم که این ورزش را از سایر ورزشها متمایز کرده است.
سرتیپ دوم خلبان محسن حیدریان، افزود: از یک ورزشکار باستانی کار در کنار آمادگی جسمانی، انتظار خصوصیاتی مانند جوانمردی، دستگیری از ضعفا، گشاده رویی و مهمان نوازی نیز داریم.
رئیس هیئت ورزشهای پهلوانی و زورخانهای ارتش عنوان کرد: از زیباییهای ورزش زودخانهای عجین شدن این ورزش با نام و یاد حضرت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام است که جایگاه این ورزش را در میان سایر ورزشها ارتقا میدهد.
امیر حیدریان با اشاره به نقش ورزشهای باستانی در توسعه سبک زندگی ایرانی و اسلامی گفت: توسعه ورزشهای پهلوانی و زورخانه ای یک اقدام مؤثر در ارتقای فرهنگ و ارزشهای حسنه است چرا که این ورزش نماد غالب فرهنگ پهلوانی است.
وی ادامه داد: فرهنگ پهلوانی باید از گود زورخانه به تمام عرصههای ورزشی ورود پیدا کند و ورزشکاران این مرام و مسلک جوانمردانه را در مقام عمل به کار گیرند.
رئیس هیئت ورزشهای پهلوانی و زورخانهای ارتش با اشاره به اقدامات انجام شده برای توسعه و ترویج ورزش زورخانهای و تثبیت فرهنگ پهلوانی در ارتش گفت: مسابقات این ورزش در سطوح مختلف یگانی، نیرویی و کل آجا سالیانی است که برگزار میشود ضمن اینکه تلاش میکنیم جوانها را به این ورزش جذب کنیم.
فرمانده پایگاه هوایی شهید عبدالکریمی بندرعباس اظهار داشت: در نیروی هوایی ارتش همه پایگاهها دارای زورخانه هستند و در دیگر نیروها هم وضعیت مطلوبی داریم چنانچه اکثر یگانهای نیروی زمینی دارای زورخانه هستند.
وی تصریحکرد: ما یک طرحی را هم ارائه دادیم به این شکل که هر افسر یا درجه داری که از مراکز آموزشی ارتش فارغ التحصیل میشود، همانطور که لوگوی یک شمشیر را به عنوان نماد نظامیگری دریافت میکند، یک جفت میل باستانی هم به او اعطا شود تا بتواند از آن استفاده کند.
وی در رابطه با چالشهای موجود در ورزشهای باستانی نیز گفت: معتقدم انتصاب رئیس فدراسیون و رؤسای هیئتهای استانی باید توسط بزرگترها و خاک خوردههای گود انجام شود و تشریفات مرسوم، احکام ریاستی و روابط خارج از گود از این بین کنار رود تا شکل سنتی این ورزش حفظ شود.