مدال مسابقات پهلوانی از سال ۱۳۲۳ به چه کسانی تعلق گرفت و هر کدام از پهلوانان چه سهمی در این مسابقات داشتند.
به گزارش رخصت پهلوان آنلاین ، اولین بازوبند پهلوانی به زنده یاد مصطفی طوسی تعلق گرفت و این پهلوان اولین مدال را گردن آویز کرد. این مطلب را با هم بخوانیم:
۱- پهلوان مصطفی طوسی (۱۳۲۳، ۱۳۲۴ و ۱۳۲۵)
دریافت کننده اولین بازوبند پهلوانی در رقابتهای رسمی. پهلوان مصطفی طوسی بود که پس از سهبار برتری در مسابقههای کشتی پهلوانی و بهدست آوردن عنوان پهلوانی در سالهای ۱۳۲۳، ۱۳۲۴ و ۱۳۲۵ برای همیشه نام خود را ثبت کرد. در سال ۱۳۲۴ رقابت های کشتی پهلوانی بین پهلوان طوسی و پهلوان ابوالقاسم سخدری، ۲ روز طول کشید.
۲- پهلوان ضیاءالدین میرقوامی (۱۳۲۶)
در اردیبهشت ماه ۱۳۲۶ و در رقابتهایی که بدون حضور مصطفی طوسی برگزار شد، میرقوامی توانست عنوان پهلوانی را آن خود کند.
۳- پهلوان ابوالقاسم سخدری (۱۳۲۷)
سخدری پهلوان نامدار خراسان در سالهای۱۳۲۳ و ۱۳۲۴ در رقابتی پرشور و نزدیک، که قافیه را به پهلوان طوسی باخته بود ، در نهایت توانست عنوان پهلوانی ایران در سال ۱۳۲۷ را به نام خود ثبت کند و صاحب بازوبند پهلوانی شود.
۴- پهلوان عباس زندی (۱۳۲۸، ۱۳۳۲، ۱۳۳۳ و ۱۳۳۴)
جوانترین یل پایتخت بود. او در سال ۱۳۲۸ و در سن ۱۸سالگی صاحب بازوبند پهلوانی ایران شد. زندی در ۱۷ سالگی عضو تیم ملی کشتی آزادشد و در رقابتهای جهانی۱۹۵۴ به مدال طلا رسید. او در سالهای ۱۳۳۲ تا ۱۳۳۴ سهبار دیگر پهلوان پایتخت لقب گرفت.
۵- جهان پهلوان احمد وفادار (۱۳۲۹ ،۱۳۳۰ و ۱۳۳۱)
چوخهکار، نامدار خراسان، سهسال متوالی پهلوان کشور شد تا برای همیشه صاحب بازوبند پهلوانی شود. پهلوان احمد وفادار سالها در سنگینوزن یکهتاز رقابتهای کشتی آزاد قهرمانی کشور و در رقابتهای مختلف جهان و المپیک عضو تیم ملی کشتی آزاد ایران بود.
۶- جهانپهلوان غلامرضا تختی (۱۳۳۶، ۱۳۳۷ و ۱۳۳۸)
«جهانپهلوان» سه سال متوالی صاحب بازوبند پهلوانی شد تا در کنار هفت مدال طلا و نقرهای که در المپیکها و مسابقههای جهانی کشتی گرفت، به اسطورهای بیبدیل در ورزش ایران تبدیل شود.
۷- پهلوان یعقوب علی شورورزی (۱۳۴۰)
یلی دیگر از خطه پهلوانپرور خراسان(نیشابور) توانست عنوان پهلوانی ایران را به نام خود ثبت کند. او در سال۱۳۴۰ فاتح رقابتهای کشتی پهلوانی شد. این رقابتها در سال۱۳۳۹ برگزار نشد.
۸- منصور مهدیزاده (۱۳۴۱ و ۱۳۴۴)
مهدی زاده در مسابقهای که قضاوت آن را پهلوان عباس زندی بر عهده داشت، توانست با غلبه بر عزیز کیانی صاحب بازوبند پهلوانی در سال ۱۳۴۱ شود. دارنده ۲ مدال طلای کشتی آزاد جهان در سال۱۳۴۴ نیز برای دومینبار بر قله کشتی پهلوانی ایران ایستاد.
۹- رضا سوختهسرایی (۱۳۵۴)
پهلوان مازنی کشتی ایران و دارنده ۲ مدال نقره کشتی آزاد جهان، سال۱۳۵۴، این لقب را گرفت. وی در فینال بر علیرضا سلیمانی فائق آمد و صاحب بازوبند پهلوانی شد.
۱۰- پهلوانباشی علیرضا سلیمانی (۱۳۵۸، ۱۳۶۱، ۱۳۶۲، ۱۳۶۴، ۱۳۶۵ و ۱۳۶۹)
پهلوان علیرضا سلیمانی با ۶ عنوان پهلوانی ایران، پرافتخارترین پهلوان این رقابتها به حساب میآید؛ افتخاری که باعث شد سلیمانی به واسطه آن به داشتن لقب پهلوانباشی، مفتخر شود.
۱۱- پهلوان محمدحسن محبی (۱۳۶۳ و ۱۳۶۷)
عنوان پهلوانی پیش از این بیشتر به یلان پایتخت و خراسان تعلق یافته بود تا آنکه دلاوری از خطه پهلوانپرور کرمانشاه، خودنمایی کرد. محبی در سالهای ۶۳ و ۶۷ مدعیان را کنار زد و صاحب بازوبند پهلوانی شد.۱۲- پهلوان محمدرضا توپچی (۱۳۶۶ و ۱۳۶۸) بارها به دیدار نهایی رقابتهای کشتی پهلوانی راه یافته و عنوان نایبپهلوانی را به دست آورده بود. توپچی بالاخره توانست در رقابتهای کشتی پهلوانی سالهای۱۳۶۶ و ۱۳۶۸ با غلبه بر تمام مدعیان، پهلوان ایران لقب گیرد.۱۲- پهلوان محمدرضا توپچی (۱۳۶۶ و ۱۳۶۸) بارها به دیدار نهایی رقابتهای کشتی پهلوانی راه یافته و عنوان نایبپهلوانی را به دست آورده بود. توپچی بالاخره توانست در رقابتهای کشتی پهلوانی سالهای۱۳۶۶ و ۱۳۶۸ با غلبه بر تمام مدعیان، پهلوان ایران لقب گیرد.
۱۲. پهلوان محمدرضا توپچی ( ۱۳۶۶ و ۱۳۶۸)
پهلوان توپچی بارها به فینال رقابت های کشتی پهلوانی راه یافت ولی موفق به تصاحب بازوبند پهلوانی نشد تا اینکه در سالهای ۱۳۶۶ و ۱۳۶۸ با غلبه بر کلیه حریفان به این مهم دست یافت و پهلوان ایران شد.
۱۳- پهلوان مجید انصاری (۱۳۷۰)
رغبت نداشتن کشتیگیران نامدار و ملیپوش برای حضور در رقابتهای کشتی پهلوانی هر چند باعث نشد تا این رقابتها به تعطیلی کشیده شود اما از شور و هیجان آن به شکل چشمگیری کاسته شد . در سال۱۳۷۰ مجید انصاری توانست عنوان پهلوانی ایران را در غیاب نامداران به دست آورد.
۱۴- پهلوان ایوب بنینصرت (۱۳۷۱ و ۱۳۷۲)
اینبار نوبت دلاوری از آذربایجان بود تا عنوان پهلوانی ایران را از آن خود کند. بنینصرت عضو محجوب تیم ملی کشتی آزاد توانست ۲ سال متوالی، بازوبند پهلوانی را به بازو ببندد.
۱۵-پهلوان محمود میران (۱۳۷۳ تا ۱۳۷۶)
آشنایی محمود میران با کشتی و فنون آن باعث شد تا ملیپوش جودوی کشورمان عملکرد درخشانی در رقابتهای کشتی پهلوانی داشته باشد و چهار سال متوالی، عنوان پهلوانی ایران را به دست آورد.
۱۶- پهلوان حمید قشنگ (۱۳۷۷، ۱۳۷۸ و ۱۳۸۱)
دلاوری دیگر از خراسان پهلوانپرور در رقابتهای کشتی پهلوانی درخشید. حمید قشنگ در اجرای فنون لنگ استاد بود و با قامت و دست و پاهای کشیدهاش، یک دردسر واقعی برای دیگر مدعیان به حساب آمد و توانست ۳ بار بازوبند پهلوانی را تصاحب کند.
۱۷- پهلوان محمود محمدی (۱۳۷۹)
بازوان پرتوان و دلاوری مثالزدنی محمود محمدی ۱۹ ساله از کرج باعث شد تا بازوبند پهلوانی سال ۱۳۷۹ بر بازوی او بسته شود. محمود محمدی در رقابتهای کشتی جوانان آسیا و جهان نیز توانسته بود به مقام قهرمانی برسد.
۱۸-پهلوان امین رشیدلمیر (۱۳۸۰ و ۱۳۸۷)
باز داستان پهلوانی به خراسان رسید تا اینبار امین رشیدلمیر که دلاوری و پهلوانی را از پدربزرگش پهلوان یعقوبعلی شورورزی به یادگار گرفته بود، پهلوان ایران لقب بگیرد و دو سال به این عنوان دست پیدا کند.
۱۹- پهلوان عبدالرضا کارگر (۱۳۸۲ و ۱۳۸۳)
یک لنگکار قهار، بار دیگر توانست افتخار پهلوانی ایران را به نام خراسان ثبت کند؛ عبدالرضا کارگر که در رقابتهای جوانان جهان صاحب مدال طلا شده بود در کشتی پهلوانی تواناییهایش را به نمایش گذاشت و ۲سال متوالی صاحب بازوبند شد.
۲۰- پهلوان شاهرخ صداقتیزاده (۱۳۸۵)
تبحر شاهرخ صداقتیزاده در کشتیهای محلی باعث شد تا این کشتیگیر نهچندان مطرح وزن ۹۶ کیلوگرم اهل مازندران در رقابتهای کشتی پهلوانی بدرخشد و پهلوان سال ۱۳۸۵ ایران خوانده شود.
۲۱- پهلوان فردین معصومی (۱۳۸۶)
«گیلهمرد» کشتی ایران بارها در کشتی گیلهمردی حریفان را شکست داده بود. ملیپوش کشتی آزاد ایران در رقابتهای کشتی پهلوانی سال۱۳۸۶ همه حریفان را از پیشرو برداشت تا نام پهلوان ایران در این سالبه نام فردین معصومی ثبت شود.
۲۲- پهلوان آرش مردانی (۱۳۸۸ و ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰)
پهلوان آرش مردانی دلاور دیگری در این عرصه بود که با حضورش در این مسابقات همه حریفان را شکست داد و توانست سه سال پیاپی در سکوی قهرمانی تکیه زند و بازوبند پهلوانی را از آن خود کند.
۲۳- پهلوان باشی جابر صادقزاده (۱۳۹۱ و ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸و۱۴۰۰)
پهلوان جابر صادق زاده دلاوری از خطه شمال کشور بود که با حضور در رقابت های کشتی پهلوانی کاری کرد کارستان.
وی تاکنون هفت بار موفق به دریافت بازوبند پهلوانی شده و گوی سبقت را از دیگر رقیبان ربوده است.
۲۴- پهلوان احمد میرزاپور (۱۴۰۱ و۱۳۹۲)
میرزاپور کشتی گیر دیگری از خطه خراسان است که با درخشش در مسابقات پهلوانی دوبار روی سکو رفت.
۲۴- پهلوان پرویز هادی (۱۳۹۳).
هادی که قهرمان کشتی آزاد سنگینوزن بازیهای آسیایی از استان آذربایجان شرقی بود، موفق شد در سال ۱۳۹۳ عنوان پهلوانی ایران را کسب کند.رقابت کشتی پهلوانی در سال ۹۹ هم به دلیل شیوع کرونا برگزار نشد.
۲۵–پهلوان مصطفی طغانی در سن ۲۲ سالگی از خراسان رضوی پهلوان اول کشور در سال ۱۴۰۲ شد.